Meer over Agenda

Reformatieherdenking d.d. donderdag 31 oktober 2019

Op donderdagavond 31 oktober a.s. vindt er een Reformatieherdenking plaats in de Eben-Haëzerkerk, Oranjestraat 110 te Ridderkerk-Slikkerveer, aanvang 19:30 uur. Dit is een gezamenlijk initiatief van de Hervormde Gemeente Ridderkerk, Hersteld Hervormde Gemeente Ridderkerk e.o. en de Gereformeerde Gemeente Ridderkerk-Slikkerveer (Eben-Haëzerkerk).

31 okt2019

Opening en meditatie zal worden verzorgd door Ds. J. Driessen, emerituspredikant Gereformeerde Gemeenten en lid van de Eben-Haëzerkerk. In de meditatie zullen de Bijbelse bronnen van de Reformatie worden belicht en bemediteerd.

Dr. P.C. Hoek, docent praktische theologie en apologetiek, studiecoördinator Hersteld Hervormde kerk Seminarium, houdt een lezing over een Reformatieonderwerp. Hierbij zullen lijnen worden getrokken van de betekenis van de Reformatie naar anno 2019.

De Reformatorische Oratorium Vereniging “Psallite Deo ”, o.l.v. dirigent Arjan J.A. Uitbeijerse, zal op muzikale wijze bijdragen aan deze avond. Zij zingen, speciaal voor deze bijeenkomst gekozen liederen.  Vanzelfsprekend staat ook het gezamenlijk zingen van het Lutherlied op het programma.

De sluiting van deze avond ligt in handen van Ds. G.D. Kamphuis, predikant van de hervormde gemeente Singelkerk.

Aan de ingang van de kerk zal een programmaboekje worden uitgereikt waarin ook de tekst van de te zingen liederen is opgenomen. Aan de uitgang zal na afloop een collecte worden gehouden voor de Stichting In de Rechte Straat.

We hopen u te mogen verwelkomen op donderdagavond 31 oktober a.s. in de Eben-Haëzerkerk. De kerkdeuren staan vanaf 19:00 uur voor u open.