Dagelijks Woord

Meer over Verenigingen

JV Nehemia

Wij zijn JV Nehemia. Oftewel, een groep jongeren vanaf 16 jaar uit de kerk die bij elkaar komt, om te lachen, te zingen, te praten, Gods woord samen open te doen en dat te overdenken.

Één keer in de twee weken komen we op zondagavond na de dienst bij elkaar tot ongeveer een uur of half 9. Na de avonddienst eten we met elkaar en is er ruim plaats om elkaar te ontmoeten. Elk seizoen hebben we een thema. Aan de hand van dit thema stellen we de onderwerpen van de avonden vast. Hierover gaan we met elkaar in gesprek. De ene avond heeft de inleiding met het thema te maken, de andere keer is er een vrij onderwerp afgewisseld met een spelavond.Het toppunt van het seizoen is toch wel het jeugdkamp waar we samen met de rest van de jeugd van de kerk op kamp gaan. Waar we elkaar beter leren kennen, lachen, praten, Bijbelstudie doen, sportieve activiteiten hebben, nachtwandelingen en allerlei andere dingen doen.

Daarnaast is er in het seizoen ook genoeg tijd voor ontmoeting en ontspanning dankzij onze activiteiten commissie die spellen, sportavonden of andere activiteiten organiseert.De bijzin die bij ons logo staat is: with sword and trowel. Met zwaard en troffel. Hiermee herbouwde Nehemia de stad. Wat dit te betekenen heeft? We zijn niet alleen een groep jongeren die bij elkaar wil komen om het gezellig te hebben, maar de JV is er ook om opgebouwd en opgescherpt te worden. Door soms even in elkaars hart te kijken, onze moeilijkheden te delen en onze zegeningen. Maar bovenal in Zijn Woord, Christus (beter) te leren kennen waardoor we elkaar helpen om staande te blijven te midden van het strijdperk van dit leven. Het zien van de genade en de zonden. Steeds meer komen we erachter dat we diep in ons hart op zoek zijn naar harde en radicale antwoorden op de vragen in ons bestaan. Hier willen we samen naar op zoek gaan. Maar bovenal, om meer en meer te zien waar God ons voor bedoeld heeft. Namelijk, om door genade te leven tot Zijn eer.Zo, we hopen dat je nu een beetje een duidelijk beeld hebt gekregen van het reilen en zeilen op de JV. Hoe meer zielen hoe meer vreugd wordt er wel eens gezegd.

Lijkt de JV je wat? Kom gerust een keer langs om te proeven hoe het is. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het mag en je meer dan welkom bent! Heb je vragen?, vraag het dan aan Sander Eggebeen: telefoon 06-31582126.