Meer over Verenigingen

Tienerclub

Ieder winterseizoen komen we elke twee weken bij elkaar in de Sionskerk om samen met de tieners van onze gemeente  een avond van de Tienerclub te houden. Niet alleen de tieners van onze eigen gemeente zijn welkom maar ook vrienden of vriendinnen van dezelfde leeftijd mogen onze avonden meemaken. Het doel van onze club is eenvoudig en wat je van een gemeenteclub mag verwachten; Jongeren op een eigentijdse manier in aanraking brengen met het Evangelie van Jezus Christus. Belangrijk voor ons hierbij is om onze boodschap volledig dezelfde als de Bijbel te laten zijn - in balans - zoals de Bijbel ook spreekt. Met oog voor zowel Gods barmhartigheid als rechtvaardigheid.Naast dit "hoofddoel" willen we vooral ook een gezellige avond met elkaar hebben in een omgeving waar iedereen zich veilig voelt. Humor, gezelligheid, serieus bezig zijn en leuke ontspanning zijn daarbij de kernwoorden.We beginnen zo'n avond met het zingen van enkele liederen. Na het gebed houdt een van de leidinggevenden een inleiding over een Bijbels onderwerp. Wij willen hierbij vooral handvatten aanbieden om de boodschap van de Schrift in deze tijd, in deze maatschappij waarin wij leven concreet te maken voor het dagelijks leven. Daar waar het kan en moet soms de diepte in, maar vooral concreet en zoveel mogelijk gericht op de actualiteit.Na de inleiding sluiten we het eerste gedeelte na ongeveer een half uur weer af met een gebed waarbij iedereen gebedspunten in mag brengen.Na een pauze waarin we vaak een “koek uit eigen keuken” opsnoepen doen we tijdens het ontspannen gedeelte vaak een spel, quiz of andere activiteit maar het komt ook voor dat we gewoon lekker chillen en gesprekken met elkaar hebben.Na drie clubavonden houden we een ontspanningsavond en gaan we bowlen, schaatsen of een andere activiteit doen. We zijn hierbij wel een beetje kritisch. Je moet wel een minimaal aantal avonden geweest zijn.

Naast deze standaard clubavonden doen we ook mee met activiteiten van de HHJO en hebben we af en toe een gastspreker over een actueel onderwerp. Ook buiten het seizoen gaan de activiteiten van de Tienerclub door, een strandwandeling, zomeravond bijéén-komsten waar ambtsdragers op een hele laagdrempelige manier over hun geloof vertellen en uiteraard één keer per jaar het tiener en jeugdvereniging kamp waar we er lekker een paar dagen tussenuit gaan om in een mooie omgeving een leuke en serieuze tijd te hebben. Lol, weinig slapen en persoonlijk geloof zijn daarbij de belangrijkste kenmerken.

Lijkt het jou leuk om eens te komen kijken weet je dan meer dan welkom, mocht je vragen hebben, kun je contact opnemen met Timo van Houdt: telefoon 078-6450300.